Project Denemarken: Activity House

InnoEvent 2017
Ik ben met een kleine groep studenten van Fontys ICT & Media Design naar Odense, Denemarken, afgereisd om deel te nemen aan het InnoEvent 2017.

Case
Ik heb me met mijn projectgroep beziggehouden met Dementia Village. De opdrachtgevers waren op zoek naar vernieuwingen op het gebied van dementiedorpen, zodat zij deze innovatie konden gaan gebruiken in het nieuwe dementiedorp in Odense.

Concept
Als eerst hebben we een probleem vast moeten stellen. We kwamen met de vraag: “How can we facilitate the individuals’ need of purpose in the community?”. Naar aanleiding van dit vraagstuk hebben wij een oplossing bedacht. Het concept omvat een Activity House.

Activity House Concept

Design
Het Activity House, met vier verschillende ruimtes in het midden van het dorp, zorgt ervoor dat patiënten zich veilig en nuttig voelen. We willen dat alle zintuigen van de patiënt geprikkeld worden, zonder dat de patiënt overprikkeld raakt. In de eerste ruimte kunnen zij oude herinneringen ophalen. In de tweede ruimte kunnen zij deelnemen aan verschillende workshops. De derde ruimte biedt een plek voor het vertellen van verhalen. De vierde en laatste ruimte heeft de vorm van een game-room. Deze vier ruimtes zorgen ervoor dat de hersenen zo veel mogelijk gestimuleerd worden.

Activity House Maquette

Het gebouw zelf heeft een koepelvorm en wordt zo open mogelijk gehouden. We hebben zo weinig mogelijk hoeken gebruikt om zo een vriendelijk en toegankelijk karakter te creëren.

Activity House Maquette

 

 

/ Free Portfolio Plugin for WordPress by Silicon Themes.
Terug